Op een Friese boerencamping, in ‘t Heidenskip bij het IJsselmeer, compleet met een fierljepschans, komen negen speciale personages samen om iets nieuws te proberen

Afgerond

Sâlt&Sûker is misschien wel de mooiste plek op aarde. Want Sâlt&Sûker is locatietheater over een wereld waarin je gewoon jezelf kunt zijn. Op een Friese boerencamping, in ‘t Heidenskip bij het IJsselmeer, compleet met een fierljepschans, komen negen speciale personages samen om iets nieuws te proberen. De jonge makers, Janine, Jelmer, Jente, Djura, Marrit, Mare, Iris en Nora, werken samen onder leiding van Stichting Een Brug Slaan.

De makers kregen bij de regie en scriptschrijving hulp van professionals Baukje Krikken de Boer, Nynke Brinkhuis en Eelco Venema. Na de première bij de fierljepschans van ’t Heidenskip werden in drie dagen in totaal vier voorstellingen gegeven. Het talrijk opgekomen publiek leverde meer dan 200 kaartjes op. 

De jonge makers spelen bij jeugdtheatergroep SWiT (SúdWest in Theater), dat sinds 2020 betrokken is bij Broei. SWiT toonde zich als een voorbeeldige jeugdploeg en stond open voor de vernieuwende aanpak van Broei die haar projecten meer vanuit het perspectief van jongeren laat ontstaan.