Een eerbetoon aan de opgroeiende jongeren van het Friese platteland, de plek waar je je vriendengroep niet kiest, maar waar je er een bent

Afgerond

Het is niet altijd gemakkelijk om op te groeien op het platteland. Schreeuwen in een Weiland is een voorstelling over kalverliefde en haperende wifi. Over altijd fietsen met tegenwind en elke jaar alweer die vermaledijde dorpskermis; waar je altijd dezelfde koppen telt. Dan weet je: dit is een eerbetoon aan de opgroeiende jongeren van het Friese platteland, de plek waar je je vriendengroep niet kiest, maar waar je er een bent. De voorstelling was in het openingsweekeinde van Arcadia de eerste voorstelling van Broei.

Pieter van Aalst, Iris Dicke, Guusje van Kalker, Nina Los, Hedzer Seffinga, Rixt Siderius, Rosaline Smit, Melle Tollenaar en Oane Marten van der Veen van Meeuw Jonge Theatermakers werd acht keer opgevoerd en trok zo’n 240 bezoekers. De jonge makers werden in deze Broei-productie, meer dan bij de andere projecten, steviger begeleid en werkten allen onder regie. Zes makers binnen Schreeuwen in een Wieland werkten al vaker mee aan een Broei-productie: bijvoorbeeld als meedenker, co-regisseur, tekstbijdrager en technicus. 

Ontdek eigenzinnige producties van jonge makers uit heel Friesland, die ze zelf ontwikkeld hebben.

Iris Dicke

Project: BROEI | Toiletgebouwroutine en Schreeuwen in een weiland

Discipline: Theater (schrijven en spelen) en Literatuur (Spoken Word)