Vanuit hun persoonlijke motivatie en unieke smaak namen ze de kijkers mee op een cinematografische reis

Afgerond

In het betoverende filmproject Show don’t Tell stelden acht jonge aankomende filmprogrammeurs, met passie voor arthouse cinema, ieder een uniek arthouse filmprogramma samen voor een intiem huiskamerfilmfestival. Vanuit hun persoonlijke motivatie en unieke smaak namen ze de kijkers mee op een cinematografische reis. Onder begeleiding van professionals Eline van Diggelen, Marit Greidanus en Emilia Mazik kwamen deze jonge makers samen in interessante en levendige werk- en workshopsessies.

Het festival verspreidde zich over twintig ‘huiskamers’ door heel Friesland, met in totaal zestig vertoningen in drie dagen. Ongeveer 500 bezoekers werden ondergedompeld in de unieke filmbelevingen die de getalenteerde jongeren – tussen 17 en 25 jaar – met zorg hadden samengesteld. Niet alleen de liefde voor film, maar ook het jonge talent schitterde volop.

Na de vertoningen is Show don’t Tell overgedragen aan het Huiskamerfestival. Eline van Diggelen begeleidt en coacht vanuit hier de jongeren en doet dat samen met internationaal filmprogrammeur Emilia Mazik (Polen). Het publiek, maar ook de organisatie zelf, gaf na Show don’t Terll aan onder de indruk te zijn van het vertoonde filmaanbod. Dankzij het brede publieksbereik van het festival, brachten de jongeren mooie inhoudelijke gesprekken tussen verschillende generaties op gang in twintig huiskamers door de hele provincie.

Ontdek eigenzinnige producties van jonge makers uit heel Friesland, die ze zelf ontwikkeld hebben.

Hidde de Vries

Project: BROEI | Show don’t tell

Discipline: film (programmeur)