Kinderen zijn beter in staat het gevoel van echte magie te ervaren: omdat zij meegaan in de verhalen die worden verteld

Afgerond

Lucas van Dijk gaf in Stop de Tijd het beroep van goochelaar nieuw elan. De zeventienjarige illusionist draaide zijn publiek een rad voor ogen, zoals het de ware magiër betaamt. Eigenlijk kunnen wij als volwassen mensen nog veel leren van kinderen. Kinderen zijn namelijk beter in staat het gevoel van echte magie te ervaren: omdat zij meegaan in de verhalen die worden verteld. In deze voorstelling werd het oudere publiek weer even jong. En misschien was dat wel de grootste truc van Lucas.

Lucas van Dijk trad vijf keer op in het Leeuwarder theater De Bres. En dankzij de ondersteuning van Stichting fonds voor kunst- en kunsteducatie, en begeleid door professionals Job de Roo (regie) en Remko Smids (projecties), is zijn honger naar succes nog lang niet gestild. 

Zijn doel om een professionele carrière als goochelaar/illusionist na te streven, kwam dankzij de Broei-productie Stop de Tijd dichterbij. Lucas slaagde erin om een verhaal te vertellen met illusies, en niet slechts een reeks losse trucs. Het lijkt erop dat hij een stevige basis heeft gelegd om zowel artistiek als productioneel en commercieel verder te groeien. 

Ontdek eigenzinnige producties van jonge makers uit heel Friesland, die ze zelf ontwikkeld hebben.

Lucas van Dijk

Project: BROEI | Stop de tijd

Discipline: Goochelaar/illusionist