Van Alice en nog Wat is een absurd modern sprookje gebaseerd op Alice in Wonderland, gespeeld in en rondom het dorp De Veenhoop

Afgerond

Theatermaker Caro Kroon reist in haar caravan langs dorpen en wijken in Smallingerland om met bewoners te breien en te praten over de thema’s tolerantie en duurzaamheid. Zowel de breiwerken als de gesprekken vormen input voor de voorstelling Van Alice en nog Wat. Dit is een absurd modern sprookje gebaseerd op Alice in Wonderland, gespeeld in en rondom het dorp De Veenhoop tijdens het Simmerdeis Festival 2016. Een eigenwijze Alice gaat hierin op zoek naar wat ons mensen met elkaar verbindt, hoe gelijkwaardig wij zijn en wat een thuis betekent.

Caro Kroon is theatermaker, beeldend kunstenaar en eigenaar van Spoonk. Voor De Reis is ze geen onbekende: voor een eerdere Reis-editie voerde ze een project uit in het dorp Nijland. De locatievoorstelling Van Alice en nog Wat in De Veenhoop werd gemaakt in opdracht van het Simmerdeis festival. Ervaringen uit de gesprekken met de bewoners dienden hiervoor ter inspiratie. Naast de caravantour en de locatievoorstelling werkte ze ook  mee aan de voorbereiding van een voorstelling in Gobabis, de Namibische zusterstad van Smallingerland. Caro gaf kunst- en dramaworkshops.

Caro’s voornaamste doel was dat bewoners elkaar op ongedwongen wijze konden ontmoeten om naar elkaars verhalen te luisteren en zo te ontdekken dat ze veel meer met elkaar gemeen hebben dan in eerste instantie gedacht. ,,Het viel me op dat mensen door het breien en gezellig theedrinken makkelijk een gesprek beginnen, dat werkte heel goed”, vertelt Caro.

Caro Kroon

Project: De Reis | Van Alice en nog wat

Discipline: Theatermaker