Annabel wilde krachtige vrouwelijkheid vieren en doorbrak de 'typisch vrouwelijke' conventies

Afgerond

Maak kennis met het betoverende beeldende-kunstproject van jonge maker Annabel Adema in samenwerking met Writer’s Block. Annabel wilde krachtige vrouwelijkheid vieren en doorbrak conventies door ’typisch vrouwelijke’ werken en materialen zoals haken, breien, glitters en bloemetjes te gebruiken, vaak onderschat in de kunstwereld. Ondersteund door professionals Serge Hollander en Peter Reen, beleefde het project zijn première op het Simmerdeisfestival in Drachten.

De werken van Annabel Adema werden tentoongesteld op diverse locaties, waaronder de Sluisfabriek Drachten, Het Clubhuis Leeuwarden en het Gouverneursplein Leeuwarden tijdens Uit in Huis, de opening van het culturele jaar in Leeuwarden waar ongeveer duizend mensen op af kwamen. Annabel Adema’s poging om de kracht van vrouwelijkheid te herontdekken was in vele opzichten geslaagd. Want haar werk maakte indruk, al meteen bij het debuut in Drachten: kunstenaar CP Berbée plaatst Adema en haar kunst in de context van serieuze en gelauwerde vrouwelijke kunstenaars door de jaren heen. 

Berbée moedigde Annabel aan om haar eigen weg te blijven volgen en te geloven in haar ontwikkeling als beeldend kunstenaar.